fbpx

249€ – 3 Ditë Magjike në Cappadocia/Kappadokia

🛫 GO to Cappadocia / Kappadokia 🇹🇷

🔸 3 ditë në Kappadokia prej 249€


Historia e Vendit

Erozioni formoi peizazhin e pabesueshëm të luginës Göreme të Turqisë, por mijëra vjet më parë njerëzit morën një shenjë nga Nënë Natyra dhe filluan të gdhendnin një dhomë të pabesueshme dhe një kompleks tuneli në shkëmbin e butë. Duke filluar në shekullin e katërt A.D., këtu u krijua një peizazh kulturor i urbanizuar – por nëntokësor.Shpërthimet e lashta vullkanike e mbuluan këtë rajon me hirin e trashë, i cili u ngurtësua në një shkëmb të butë – të quajtur shtuf – me dhjetëra metra të trasha. Era dhe uji shkuan për të punuar në këtë pllajë, duke lënë vetëm elementët e saj më të vështirë për të formuar një peizazh përrallor me kone, shtylla, maja, kërpudha dhe oxhakë, të cilat shtrihen deri në 40 metra (40 metra) në qiell.Por duart e njeriut kryen punë po aq të pabesueshme këtu. Mrekullia shkëmbore është e holluar me një rrjet shpellash të krijuara nga njerëzit; Lagjet e banimit, vendet e adhurimit, stallat dhe depot u gërmuan të gjitha në gurin e butë. Në fakt, komplekset e tuneleve formuan qytete të tëra me deri në tetë histori të ndryshme të fshehura nën tokë.Göreme ishte e banuar qysh në epokën hitite, rreth vitit 1800 deri në 1200 p.K. dhe më vonë u ul në mënyrë të pakëndshme në kufirin midis perandorive rivale; së pari grekët dhe persët dhe më vonë grekët bizantinë dhe një mori rivalësh. Ky pozicion i pasigurt politik nënkuptonte që banorët kishin nevojë për vende të fshehura – dhe i gjetën ato duke tuneluar në shkëmb.

Vendi u bë një strehë fetare gjatë ditëve të para të krishterimit. Nga shekulli i katërt të krishterët që ikën nga persekutimi i Romës kishin arritur në disa numra dhe kishin krijuar komunitete monastike këtu. Murgjit gërmuan banesa dhe manastire të gjëra dhe krijuan piktura afreske bizantine në kishëzat e shpellave duke filluar në shekullin VII, të cilat qëndrojnë në izolim të ruajtur mirë deri në ditët tona.Göreme është e pasur me histori, por jo të gjitha banesat troglodyte të Kapadokisë janë muze. Disa shërbejnë ende si shtëpi dhe të tjerët si hotele, të cilat ofrojnë një përvojë mikpritëse vërtet unike.

➡ Oferta përfshinë:

🔹 Bileta e Aeroplanit me 20kg bagazh
🔹 Akomodimi 2 netë
🔹 Koncepti fjetje me mëngjes
🔹 Transferi aeroport hotel aeroport
🔹 Të gjitha taksat e Aeroportit
🔹 Asistencë 24/7 nga stafi ynë.

ℹ
Për më shumë info dhe rezervime kontakto:

📱
049 725 726
📱 045 725 726
📱 +383 49 725 726 (Viber dhe WhatsApp)
☎️ 038 725 726

📧
info@gotravel-ks.com
📍 Rruga Hajdar Dushi nr. 32, PRISHTINË (Te shtëpia e shëndetit që ndodhet te Qafa)