fbpx

389€ – 6 Ditë Shëtitje Në Turqi – Turkey Tour

SHËTITJE NË TURQI – TURKEY TOUR 
5 Netë / 6 Ditë 

Agjenda:

Orari I Flututrimit Në Nisje:
Priştine (PRN) -> Istanbul-S.Gökçen (SAW)
data e nisjes: 06.02.2021 
ora e nisjes dhe e arritjes: 03:05 – 06:40 (me orë lokale të vendeve përkatëse)
nr i fluturimit: PC 342 

Orari I Flututrimit Në Kthim:
Izmir (ADB)-> Istanbul-S.Gökçen (SAW)
data e kthimit: 11.02.2021  Izmir (ADB)-> Istanbul-S.Gökçen (SAW)
ora e nisjes dhe arrjtijes: 18:50 – 19:55 (me orë lokale të vendeve përkatëse)
nr i fluturimit: PC 2195 Izmir (ADB)-> Istanbul-S.Gökçen (SAW) 18:50 – 19:55
stop: 1 stop në Stamboll  2 orë e 15 minuta
Istanbul-S.Gökçen (SAW)-> Priştine (PRN)
ora e nisjes dhe arritjes:
22:10 – 21:55

nr i fluturimit: PC 341 Istanbul-S.Gökçen (SAW)-> Priştine (PRN)

Stamboll / Ankara / Cappadocia / Konya / Pamukkale / Izmir

2 Netë Stamboll – 2 Netë Cappadocia – 1 Netë Pamukkale

Dita 1: Nisja prej Prishtinës në ora 03:05 arritja në Stamboll 06:40 me orë lokale turke.

Takimi me ciceronin ne Aeroportin Sabiha Gokcen.
Nisja në hotelin e përzgjedhur dhe pastaj koha e lir.

Propozim: Turna Tour 
Po ashtu ciceroni i jonë iu rekomandon një ofertë për shëtitje solemne dhe darkë në anije 
e cila quhet Turna Tour, ky tour është me ekstra pagesë që kushton 40 euro për person.
Në çmim përfshihet: Transporti Hotel Port i anijës Hotel, pijet alkoholike vendore dhe jo alkoholike, paragjella, sallata dhe darka ku mund të zgjedhni një pjatë midis: mishit të pulës peshkut dhe qyfteve.

Dita 2: Stambolli – Si kryeqyteti i perandorisë osmane. (ekskursion për një tarifë shtesë ekstra ) 25 euro për person (nuk është obligative). Pas mëngjesit, ju do të shkoni në Sheshin e Hipodromit. Monumentet më të vjetra në qendër dhe rreth këtij sheshi janë pamjet më të rëndësishme të Stambollit. Pas kësaj ju do të vizitoni Aja- Sophia në Konstandinopojë, pastaj e gjeni veten në xhaminë e Sulltan Ahmetit.  Është xhamia e vetme në botë me gjashtë minare. Pastaj vazhdojmë në kodrën e Stambolit e cila quhet Camlica aty ku mund të bëni foto interesante panoramike.
Dhe në vazhdim do të vizitojmë qendrën tregtare Marmara Forum ku mund të keni kohën e lir, pasi që përfundojmë shopingun është kthimi në hotel dhe koha e lirë.

Ankara vizitë

Eskurzionet në Capadokcia dhe Pammukale janë ekstra me çmim prej 50 euro për person.
(Eskurzionet në Kapadokya dhe Pammukale janë obligative sepse vizitohen të gjitha vendet e lashta monumentet,vendbanimet nëntokësore dhe gjithqka interesante lidhur me këto dy vende të vjetra.). Pagesa duhet të bëhet te ciceroni.

Dita 3: Stamboll – Ankara – Cappadocia (eskurzione e përfshira në programin e turneut)
Pas mëngjesit, shkojmë në kryeqytetin e Turqisë, Ankara rreth ( 450 km) ku do të vizitojmë së bashku Muzeun e famshëm të themeluesit të Republikës Turke Ataturk – një vend ku çdo gjë është e pëmbledhur në lidhje me Republikën e Turqisë,duke u nisur nga makinat luksoze e themeluesit të saj, në Panorama të mëdha,aty rindërton ngjarjet e luftës për pavarësinë e viteve të 20-ta, Turqisë të shekullit të kaluar,pastaj vazhdojmë për Cappadocia rreth (250 km). Akomodohemi në hotelin e përzgjedhur darka në hotel dhe koha e lirë.

Dita 4: Në Cappadocia (ekskursione për një pagesë shtesë)
Kapadokia është mbi të gjitha sepse ka peisazhe të bukura mistike të krijuara nga vetë natyra, shkëmbinjë rozë dhe të bardhë, “piramida magjike” të mrekullueshme.  Për ju do të jetë një ekskursion në peizazhin e këndshëm të Kapadokisë, e cila quhet edhe “peizazhi hënor”. Ju do të vizitoni vendin e famshëm të pelegrinazhit – Göreme – unik në vendbanimet e saj të bukurisë, shtëpitë e gëdhendura dhe pallatet e tëra – një monument i cili është i mbrojtur nga UNESCO rreth viteve të 90 –ta. Ju do të shihni tempujt e Bizantit ortodoks si: shkollën e Shën Palit, imazhet në murin e shenjëtorëve ortodoksë, histori biblike të lashta.

Dita 5: Cappadocia-Konya – Pamukkale
Pas mëngjesit,nisja bëhet për në qytetin Konya rreth (220 km).
Dhe këtu – një tjetër vend unik, pak i njohur për turistët – kompleksin fetar Mevlana. Mevlana – një manastir i lashtë lindor, një strehë e murgjve, poetëve dhe filozofëve. Qendra e kulturës Sufi. Ajo u themelua nga vetë Mevlana Vetëm Rumi është gjithashtu themeluesi i rendit të dervishëve – murgjit vallëzues. Pas njohjës me kompleksin Mevlana ju do te niseni për në Pamukkale rreth (415 km). Akomodimi në hotel me darkë dhe përdorimi i pishinës termale.

Dita 6: Pas mëngjesit do të nisemi për vizite në qytetin e njohur të pambukut e cila quhet Pamukkale e cila bën pjesë në shtatë mrekullirat e botës,aty ku mund të shihni monumente të vjetra interesante mijëra vjeqare duke u nisur nga bazeni i Kleopatras,tempujt etj..
Programi mund të modifikohet në varësi të kushteve të motit dhe kohës së nisjes.

Operatori turistik ka të drejtën për të ndryshuar rendin e programit.

Çmimi për person kushton 389 euro

➡ Oferta përfshinë:

🔹
Bileta e aeroplanit në nisje Prishtinë-Stambol
🔹 Bileta e aeroplanit në kthim Izmir – Stamboll – Prishtine
🔹 Akomodimi 2 netë në Stamboll me mëngjes – hotel BULVAR PALAS 4*
🔹 Akomodimi 2 netë në Cappadocia me mëngjes dhe darkë – hotel DINLER URGUP 5*
🔹 Akomodimi 1 netë në Pamukkale me mëngjes dhe darkë – hotel HIERA PARK 5*
🔹 Udhëzuesi Shqiptar
🔹 Transferi i grupit
🔹 Të gjitha taksat e Aeroportit
🔹 Asistencë 24/7 nga stafi ynë.

➡
Shërbimet ekstra

♦️
Të gjitha ekskursionet shtesë
ℹ Për më shumë info dhe rezervime kontakto:
📱 049 725 726
📱 045 725 726
📱 +383 49 725 726 (Viber dhe WhatsApp)
☎️ 038 725 726
📧 info@gotravel-ks.com
📍 Rruga Hajdar Dushi nr. 32, Prishtinë (Te shtëpia e shëndetit që ndodhet te Qafa)