fbpx

549€ – Turkey Tour – 6 ditë shëtitje në Turqi

Përgatitu për një aventurë të padiskutueshme të udhëtimit, Turkey Tour! Ky është një udhëtim i jashtëzakonshëm që do t’ju çojë në një rrugëtim të mahnitshëm nëpër këtë vend të pasur me ngjarje historike dhe surpriza të bukura.

Agjenda:

09.11.2023
PC 342 Priştine (PRN)-> Istanbul-S.Gökçen (SAW) 05:05- 08:45
————————————————————–
14.11.2023
Izmir (ADB)-> Istanbul-S.Gökçen (SAW) 16:55
14.11.2023
Istanbul-S.Gökçen (SAW)-> Priştine (PRN) 21:15

Stamboll / Ankara / Cappadocia / Konya / Pamukkale / Izmir
2 Netë Stamboll – 2 Netë Cappadocia – 1 Natë Pamukkale

Dita 1: Nisja prej Prishtinës në ora 05:05 arritja në Stamboll 08:45 me orë lokale turke.
Takimi me ciceronin ne Aeroportin Sabiha Gokcen.
Nisja në hotelin e përzgjedhur dhe pastaj koha e lirë. Po ashtu ciceroni i jonë iu rekomandon një ofertë për shëtitje solemne në anije e cila quhet Turna Tour,ky tour është me ekstra pagesë që kushton 40 euro për person.
Në çmim përfshihet: Transporti Hotel Port Hotel,pijet pa limit pa alkohol,paragjella,sallata dhe darka ku mund të zgjedhni një pjatë midis:mishit të pulës peshkut dhe qyfteve.

Dita 2: Stambolli – Kohe e lire

Dita 3: Stamboll – Ankara – Cappadocia (eskurzione e përfshira në programin e turneut)
Pas mëngjesit, shkojmë në kryeqytetin e Turqisë, Ankara rreth ( 450 km) ku do të vizitojmë së bashku Muzeun e famshëm të themeluesit të Republikës Turke Ataturk – një vend ku çdo gjë është e pëmbledhur në lidhje me Republikën e Turqisë,duke u nisur nga makinat luksoze e themeluesit të saj, në Panorama të mëdha,aty rindërton ngjarjet e luftës për pavarësinë e viteve të 20-ta, Turqisë të shekullit të kaluar,pastaj vazhdojmë për Cappadocia rreth (250 km).
Akomodohemi në hotelin e përzgjedhur darka në hotel dhe koha e lirë.

Dita 4: Në Cappadocia (ekskursione për një pagesë shtesë)
Kapadokia është mbi të gjitha sepse ka peisazhe të bukura mistike të krijuara nga vetë natyra, shkëmbinjë rozë dhe të bardhë, “piramida magjike” të mrekullueshme.
Për ju do të jetë një ekskursion në peizazhin e këndshëm të Kapadokisë, e cila quhet edhe “peizazhi hënor”. Ju do të vizitoni vendin e famshëm të pelegrinazhit – Göreme – unik në vendbanimet e saj të bukurisë, shtëpitë e gëdhendura dhe pallatet e tëra – një monument i cili është i mbrojtur nga UNESCO rreth viteve të 90 –ta. Ju do të shihni tempujt e Bizantit ortodoks si: shkollën e Shën Palit, imazhet në murin e shenjëtorëve ortodoksë, histori biblike të lashta.

Dita 5 :
Cappadocia-Konya – Pamukkale
Pas mëngjesit,nisja bëhet për në qytetin Konya rreth (220 km).
Dhe këtu – një tjetër vend unik, pak i njohur për turistët – kompleksin fetar Mevlana. Mevlana – një manastir i lashtë lindor, një strehë e murgjve, poetëve dhe filozofëve. Qendra e kulturës Sufi. Ajo u themelua nga vetë Mevlana Vetëm Rumi është gjithashtu themeluesi i rendit të dervishëve – murgjit vallëzues. Pas njohjës me kompleksin Mevlana ju do te niseni për në Pamukkale rreth (415 km).
Akomodimi në hotel me darkë dhe përdorimi i pishinës termale.

Dita 6: Pas mëngjesit do të nisemi për vizite në qytetin e njohur të pambukut e cila quhet Pamukkale e cila bën pjesë në shtatë mrekullirat e botës,aty ku mund të shihni monumente të vjetra interesante mijëra vjeqare duke u nisur nga bazeni i Kleopatras,tempujt etj..

Programi mund të modifikohet në varësi të kushteve të motit dhe kohës së nisjes.

Eskurzionet në Capadokcia dhe Pammukale janë ekstra me çmim prej 60 euro për person.
(Eskurzionet në Kapadokya dhe Pammukale janë obligative
Pagesa duhet të bëhet te ciceroni.

Hotelet

Stamboll: SOGUT HOTEL fjetje me mëngjes
Cappaodica: ALTINOZ HOTEL NEVSEHIR CENTER fjetje me mëngjes + darkë
Pamukkale: RICHMOND HOTEL fjetje me mëngjes + darkë

Vërejte: fëmjët nën moshën 12 vjeqare nuk pranojmë.